מעבירים את העסק שלכם להילוך גבוה עם ייעוץ כלכלי מדויק שמוביל להצלחה!
תפקידו של ייעוץ עסקי כלכלי הוא למקד את המבט בהיבטים הפיננסיים של התנהלות העסק והמבנה שלו. חברה יכולה לצמוח בהתמדה בזמן שהיא הפסדית, או לחילופין להניב רווחים נאים וזאת מבלי לגדול, לאורך תקופה ממושכת. שאיפתו של כל מנהל היא לקדם את הארגון בשתי הזרועות ההתפתחותיות הללו. אלא שלא תמיד מייסד העסק – שמצטיין בהפקת רעיונות מקוריים וניחן באמביציה ואפילו בכישורים ניהוליים משובחים – יודע בהכרח כיצד לנהל תיק פיננסי של ארגון מורכב ומחזור של מאות אלפי ואף מיליוני שקלים בשנה.
משימה שכזו דורשת ארגז כלים נרחב, הכולל היכרות עם התנודות האופייניות לבתי עסק בשלבים שונים של מחזור חייהם, ניסיון בניהול סיכונים בסדרי הגודל הרלוונטיים להיקפי הפעילות הכלכלית של העסק, בקיאות במצב השוק לרבות הכרה של המתחרים הפועלים בו ושל השינויים החלים בדפוסי הצריכה של קהל היעד וגם מיומנות בהפעלת כלים חישוביים וטכנולוגיים לביצוע ניטור ובקרה שוטפים. את סט הכישורים הזה ניתן לרתום להצלחת הארגון באמצעות היעזרות ביועץ מנוסה.
מאיפה נובע הצורך בייעוץ כלכלי לעסק?
הצורך בקבלת ייעוץ כלכלי עשוי לנבוע מרצון לייצב ארגון הסובל ממצוקה בנוגע לתזרים הכספים או לאזן עסק שמתקשה להחזיר הלוואות וצובר יתרת חוב הולכת וגדלה. אבל עשוי להיות לייעוץ שכזה אימפקט משמעותי על ההתנהלות הפיננסית גם במצב תקין, בשאיפה להגדיל את הרווחים או לאפשר התפתחות אקטיבית של הפעילות העסקית מעבר לשמירה סטטית על המצב הקיים.
לאחר הערכת מצב מחושבת וירידה לפרטים הקטנים, יועץ עסקי עשוי להמליץ על נקיטה במגוון צעדים ואף לגבש יחד עם ההנהלה דרכים מעשיות ליישומם בשטח. המימד הראשון הוא הגדלת הכנסות, אותה ניתן לייצר באמצעות לקיחת הלוואות מקרנות ממשלתיות או מבנקים גדולים ובאמצעות רתימה של משקיעים פרטיים או של הציבור הרחב על ידי הנפקה בבורסה לניירות ערך. בנוסף, על היועץ לבצע הערכה של יחסי התשומות והתשואות של כל אחד מענפי הפעילות בהם מעורב העסק או כל אחד מהמוצרים אותם הוא מייצר, בשאיפה לסמן את הענפים המשגשגים של הפעילות העסקית ולתגבר אותם על חשבון מגמות פחות רווחיות.
המימד השני הוא הקטנת הוצאות, אותה ניתן להשיג על ידי בחינת דרכי התייעלות אפשריות מזוויות שונות של בית העסק, צמצום מצבת כוח האדם בדגש על משרות שאינן פרודוקטיביות, הסבה במידת האפשר של משאבי כוח אדם ושעות עבודה לפעולה אוטומטית של מערכות ממוחשבות, עריכת שינויים במבנה הארגוני לרבות שכבת ההנהלה ודרגי הביניים, קיצור שרשראות אספקה או ניצול של כוח קנייה משמעותי על מנת להשיג מהספק מחירים טובים יותר ועוד.
היערכות לקראת מהלכים עסקיים ושינויים בענף
לעתים יראה הדרג הניהולי צורך אקוטי בפנייה לייעוץ כלכלי לקראת צעד עסקי משמעותי. שותפותו של היועץ מסוגלת להגדיל סיכויי הצלחה של מהלך שיש בו סיכון כלכלי, באמצעות הצטיידות במאגרי ביטחון, בחינה מדוקדקת של מצב השוק, הערכה כנה של יכולת הארגון לעמוד בשינויים ולמידה מניסיון העבר של הארגון עצמו וחברות דומות לו. חשוב לתכנן כיצד ישמור הארגון על פעילות יציבה ועל רציפות אספקה בזמן היציאה למהלך ולאורך תקופת ההרצה, מבלי לגרור עיכובים או נטישה של לקוחות בלתי מרוצים.
מעבר לכך, גם עסק מצליח מחויב – במרוצת הזמן – להתכונן לקראת ולהתמודד עם כניסה של שחקנים חדשים לגזרתו, נטישה של לקוחות לטובת מתחרים, עליית מחירים שגרתית או חריגה, עזיבה של עובדים ותיקים ואתגרים נוספים. תפקיד היועץ אינו מסתכם בהתאמת ההתנהלות העסקית להווה אלא גם בהכנת הארגון לקראת שינויים הצפויים לחול בענף ובהיערכות מספקת לקראת תפניות שעתידות להתרחש במחזור החיים העסקי, כמו צעדי התמזגות או התרחבות והשקת מוצר ניסיוני חדש או שירות שלא הוענק קודם לכן.