אימון עסקי או ייעוץ עסקי – במה לבחור?
עולם הקואוצ'יג לעסקים גדל והתפתח באופן משמעותי בשנים האחרונות. על מנת להיות בעל עסק קטן בישראל דרוש הרבה מאוד ידע, ביטחון וסיבולת מנטלית ונפשית שלא תמיד מגיעים למנהלים ולבעלי העסקים בקלות ובטבעיות, בעיקר לא בהתחלה. בעוד שחלקם לומדים בניסוי וטעיה או מחליטים לזנוח את העסק לאחר כמה כישלונות, בעלי ובעלות עסק רבים הבינו שהם זקוקים לעזרה. ההבנה שיש צורך בהתערבות חיצונית חשובה ביותר, אך איך נדע לבחור את העזרה הדרושה אל מול המגוון הרב והשמות הנוצצים שיש בתחום בימינו?
אימון עסקי וייעוץ עסקי – דומים אך שונים
שני התחומים המדוברים הם האופציות המרכזיות כשמדובר בעזרה חיצונית לעסק, אך אנשים מתקשים להבין מהו ההבדל בניהם מאמן עסקי ליועץ עסקי. חשוב להבין שבין ייעוץ עסקי לאימון עסקי יש הרבה במשותף – המטרה המשותפת של שני המקצועות היא לרומם את העסק ולהגיע להצלחה על פי יעדים שנקבעים מראש. מה ששונה בניהם הוא דרך השגת היעדים והערוצים דרכיהם פועלים.
אימון עסקי
אימון עסקי מתמקד בתהליך ליווי אישי של המנהל ובשינויים הנדרשים בהתנהלות ובהתנהגות, על מנת להביא ליעדי העסק השונים בתחומים כמו צמיחה, התחדשות, דבקות ברעיון ובבסיס העסק והתנהלות פיננסית והכנסות. אימון עסקי מגיע מתחום האימון האישי, המוכר יותר. מה שמיוחד באימון עסקי ומבדיל אותו מאימון אישי, הוא שלצד מטרות אישיות ההתמקדות העיקרית היא בעסק, בצרכיו ובטובתו ועל כן המאמן העסקי בעל ידע והתמצאות בתחום העסקי, מעבר למיומנויות וטכניקות האימון. בסופו של דבר האימון אמור לעצב התנהלות ודרכי פעולה שבמידה ודבקים בהם, מגיעים ליעדים של העסק.
ייעוץ עסקי
ייעוץ עסקי מאפשר נקודת מבט אחרת על העסק וההתנהלות, בצורה מעט יותר אובייקטיבית. בניגוד למאמן העסקי, יועץ עסקי מגיע כמומחה מבחוץ על מנת להישאר גורם חיצוני אובייקטיבי ולא ללוות באופן אישי את המנהל בעסק. ייעוץ עסקי מתמקד במוקדים מסוימים בעסק ומבצע ניתוח מעמיק ויסודי של העסק בתחומים הרצויים השונים. לאחר בניית תכנית מפורטת של העסק, היועץ מציג מול המנהל דרכי פעולה שונות, צעדים ופעולות אקטיביות שניתן לבצע על מנת לגרום לעסק להגיע ליעדיו, על פי הידע המקצועי והמומחיות שלו בתחום. התהליך המבוצע ביחד עם היועץ העסקי מעט יותר כמותי ואקטיבי מאשר התהליך התפיסתי-התנהגותי שמתבצע עם מאמן עסקי.
חלק מן היועצים העסקיים הם גם מאמנים עסקיים ולהפך וחלקם מציעים גם שירותים כמו ייעוץ פיננסי, ייעוץ ארגוני ובניית תכנית עסקית.
טיפים לבחירת שירות בתחום העזרה העסקית
לאחר הבנה טובה יותר של ההבדלים בין השירותים השונים, ניתן כעת להבין באילו מקרים כדאי לבחור ביועץ או יועצת עסקיים ובאילו במאמן או מאמנת עסקיים. על מנת להבין זאת כדאי לחשוב על היעדים של העסק וסוג העזרה לה אתם זקוקים.
במידה ואתם מחפשים ידע נוסף על העולם העסקי, עצות פרקטיות וישימות ועזרה בתחומים כמו פרסום ושיווק, משאבי אנוש, ניהול פיננסי, התנהלות מול מיסוי ומימון, יעוץ עסקי עשוי לסייע לכם מאוד. הגישה הפרקטית של הייעוץ העסקי הוא מה שדרוש עבור אדם שיודע מה רוצה לבצע אך חסר לו ידע והכוונה מקצועית בנושא. חשוב להבין מה היועץ מציע והאם הוא קשוב לצרכים ולמגבלות של העסק.
במידה ואתם שואפים ליעדים גבוהים ורחוקים, ומכירים את המקצוע והצעדים הדרושים כביכול, אך מתקשים בביצוע או נתקלים במכשולים באופן קבוע, כדאי שתחפשו מאמן עסקי. מאמן עסקי יכול לסייע בחשיבה מחודשת על יזמות עסקית חדשה, מטרות יעדים, בניית ביטחון עצמי ומנגנון להחלטת החלטות המונע משיקולים נכונים, התנהלות מול עובדים ותחומים נוספים שיובילו אתכם לשאיפות שחיפשתם. חשוב למצוא את המאמן העסקי שיבין את הרגישויות של העסק ושלכם ויכול להתנהל מולכם בגמישות כשצריך אך בקשיחות כשאתם זקוקים לכם.