עסקים קטנים
מהם הקשיים של העסקים הקטנים והבינוניים, כיצד המשק מנסה לתמוך בהם ולמה עוד הסקטור הזה זקוק על מנת לשגשג.
הרוב המכריע של העסקים בישראל הם עסקים קטנים ובינוניים – 99%. יותר ממחצית השכירים בארץ מועסקים בעסקים קטנים. לעסקים הקטנים תפקיד חשוב מאוד ביציבות והתפתחות המשק הישראלי ויצירת מקומות תעסוקה. אך האם זה קל להיות עסק קטן?
קשיים של עסק קטן
- מצוקת אשראי וקושי בגיוס כספים
- מספר עובדים מועט, מבנה
- ריכוזי והתמחות רחבה
- ידע מועט בתהליכי ארגון ושיטות
אי הפרדה בין בעלים לניהול - התמודדות עם ביורוקרטיה של מוסדות ממשלתיים
- כוח קניה מועט וחוסר יכולת להוריד מחירי ספקים
- "אורך נשימה" קצר ואי עמידות לשינויים במשק
המשק לטובת העסקים הקטנים
מצבם של העסקים הקטנים נידון בוועידת "כלכליסט" לעסקים קטנים שהתקיימה החודש (מאי 2012) בה השותף המנהל במשרד רו"ח שיף הזנפרץ התייחס לתפקידם של העסקים הקטנים כגורם ליציבות במשק הישראלי בזכות היותו מקור יצירת התעסוקה. הוא אף הדגיש כי ישראל כיום נותרת אי של יציבות בכלכלה העולמית המקרטעת בזכות הסקטור של העסקים הקטנים יחד עם חוסנה של המערכת הבנקאית בארץ ומדיניות מוניטרית שקולה.
בשנים האחרונות בוצעו שינויים משמעותיים במשק ישראלי לטובת העסקים הקטנים כגון: מע"מ שמשולם רק עם קבלת התמורה, הגדלת האשראי הבנקאי לעסקים קטנים ועוד.
ייעוץ עסקי לעסקים קטנים
ללא קשר לרפורמות במשק מרבית העסקים הקטנים והבינויים זקוקים בשלב כזה או אחר לייעוץ עסקי והכוונה בכל הקשור לשיווק ומכירות, ניהול כספים, מימון הפעילות העסקית ועוד תחומים רבים שיעזרו לעסק לשרוד ולהצליח. הקניית ידע וניסיון ניהולי וליווי תהליך או אירוע נקודתי בעסק על ידי יועץ עסקי מקצועי עשוי להביא לפריחה ושגשוג העסק לאורך זמן.