יועץ עסקי איכותי יכול לחולל שינויים מהותיים ומבורכים בתוך העסק תוך זמן קצר. למעשה, יועץ עסקי טוב עשוי לזהות מהלך מבריק אשר יוביל את החברה לפריצת דרך ולהוביל אותו לשגשוג, וכל זאת – בזכות ניסיון רב, אבחנה מדויקת של פעילות העסק, פיתוח עסקי מיומן.
הבחירה בין שלל יועצים עסקיים, שמפרסמים את עצמם באינטרנט, אינה פשוטה. הסיבות לקושי בבחירת יועץ עסקי מובנות מעליהן: אף אחד לא באמת יכול לנבא את סיכוי ההצלחה של ליווי עסקי.
האם היועץ הנבחר אכן מסוגל לסייע לעסק שלכם?
מהניסיון שלנו, לעתים קרובות הסיבה לכישלון בתהליך ייעוץ עסקי נובעת מאי-התאמה בין שיטות העבודה של היועץ העסקי, הסגנון והאופי של בעל העסק. ייתכן כי היועץ שנבחר ללוות את העסק אינו מנוסה או בקי באופן מלא בתחום או לא מספיק חכם, שיטתי ואכפתי.
יהיו הסיבות באשר הם, ליווי עסקי לא מוצלח של יועץ עסקי פוגע בהצלחה של העסק. אם כך, האם ישנה דרך לבחור יועץ עסקי מוצלח באופן וודאי? ובכן, כמו בכל תחום, יש לחפש בעל מקצוע מומלץ, עם וותק, ידע ומוניטין מוכחים!
כיצד בוחרים יועץ עסקי מומלץ, מקצועי ומדויק לצרכים של העסק שלכם?
אחד הקריטריונים החשובים ביותר לבחירת אנשי מקצוע הינו הניסיון. מומלץ לבחור ביועץ עסקי שכבר הוכיח את יכולתו להוביל עסקים לצמיחה עסקית. חשוב גם לוודא כי היועץ מכיר את התחום המקצועי של העסק וליווה בעברו עסקים שדומים לעסק שלכם עם תוצאות מרשימות.
כאשר הסוגיה שדורשת טיפול של היועץ הינה ניהולית, חפשו יועצים עסקיים מומלצים שמתמחים בהקניית דפוסים ניהוליים וארגוניים נכונים. אם הקושי שאיתו מתמודד העסק נמצא בתחום הפיננסי, עליכם למצוא יועץ עסקי אשר מתמחה בנושא התקציבים וחלוקת כספים. לעומת זאת, כאשר המטרה של העסק הינה להכין תשתיות להתרחבות והצמיחה, מומלץ למקד את החיפוש אחר יועץ עסקי אשר עוסק באופן מעמיק בתהליכי פיתוח של חברות בשלבי הצמיחה.
אם ישנה בידיכם רשימה של יועצים עסקיים מומלצים ועליכם לקבל החלטה מי בין אלה מתאים ביותר לייעץ לחברתכם, עליכם להתייחס לשלל פרמטרים, חלקם אישיים וחלקם מקצועיים. כך למשל, שימו לב מי בין היועצים העסקיים המומלצים שואל את השאלות הנכונות ומקשיב באופן מעמיק לתשובותיכם.
חשוב לזכור כי יועץ עסקי ייסודי ירצה להתעמק במצב הנוכחי של העסק ולאפיין את הפעילות העסקית מזוויות שונות. שימו לב לטון הדיבור של המועמדים, לרמת הסבלנות שלהם, לדיוקים וליכולתם להקדיש זמן להיכרות עם התכנים והעובדים המקצועיים. כמו כן, לא פחות חשוב לבדוק עד כמה אתם, בתור הבעלים או המנהלים של העסק, מתחברים באופן אישי לסגנון התקשורת של כל מועמד.
בפגישת היכרות עם מועמד לייעוץ וליווי עסקי בחברה שלכם בקשו מהיועץ לתת דוגמאות כיצד טיפל בסיטואציות דומות אצל הלקוחות שלו, אילו פתרונות סיפק עבורם ומה היו תוצאות. תראו האם היועץ מתייחס רוב הזמן לדברים תיאורטיים ולא מדבר תכלס.
הבדיקה של איכות ויעילות היועץ אינה מסתיימת בסיום חתימת ההסכם ביניכם. אם היועץ העסקי שבחרתם אינו מסוגל ליצור עבורכם פתרונות מקוריים מותאמים אישית ובמקום זאת נוקט בטכניקות סטנדרטיות גנריות, ייתכן ותרצו לסיים את שיתוף הפעולה ולבחור יועץ אחר, זה שדוגל במציאת פתרונות ייחודיים בהתאם לאופי של עסק ספציפי.
בקשו מיועץ עסקי לספק לכם כמה שמות של הלקוחות אשר ניתן לקבל מהם חוות דעת על תוצאות של התהליך אשר עברו.
מה אמור לספק לכם יועץ עסקי איכותי?
כפי שציינו, תחילתו של הייעוץ העסקי הינו ההיכרות עם העסק על כל תחומיו המגוונים. על מנת להעריך ולאפיין את המצב של העסק, יועצים עסקיים איכותיים אינם מסתפקים בשיחה קצרה עם הבעלים, אלא מבצעים אבחון עסקי ותוך כדי מתעמקים בדוחות הפיננסיים והמסמכים הרשמיים, עוברים על היסטוריית הפעילות של העסק, מראיינים את העובדים ואף מתבוננים בהתנהלות וארגון במהלך יום העבודה. רק כאשר יש בידיהם את כל המידע הנחוץ, נבנית תכנית עסקית לעבודה מלאה, אשר מפרטת את הצעדים הנחוצים מבוססים על פתרונות מבריקים הן לטיפול בבעיות והבראת העסק והן להובלתו קדימה, להצלחה העסקית.
אנו מאחלים לך בחירה נכונה ונבונה של יועץ עסקי!